Joodse Ondernemers in Deventer 1940-1945

Doelstelling

Werkgroep "Het Boek" publiceert op 7 maart 2020 een boek over de joodse ondernemers in Deventer rond de Tweede Wereldoorlog.
Met de uitgave van dit boek krijgen de veelal verdwenen joodse ondernemingen uit die periode een gezicht.

Taken/activiteiten

Logo EHCDe activiteiten van de werkgroep zijn:
1. In samenspraak met de auteur een plan ontwikkelen voor de tot stand koming van het boek;
2. Zorgen dat voldoende financiële middelen beschikbaar komen;
3. Het kiezen van een uitgever;
4. Het doen van research over de joodse ondernemingen met hun gezinnen;
5. Het verzorgen van alle communicatie, zoals website, facebook enz.

Organisatie

De Werkgroep "Het Boek", bestaande uit 7 vrijwilligers, is in 2016 opgericht en valt onder de rechtspersoonlijkheid van het Etty Hillesum Centrum in Deventer.
5. EHC 2011 ingezoomdHet Etty Hillesum Centrum staat onder nummer 41245266 bij de Kamer van Koophandel te Deventer ingeschreven; het fiscaal nummer is 804918314.
Voor de werkgroep heeft het EHC een aparte administratie opgezet. Lex Rutgers, lid van de werkgroep is namens het Etty Hillesum Centrum gevolmachtigde. Op deze wijze is de Werkgroep in staat zelfstandig te opereren: alle activiteiten en communicatie zal via Ed van Lamoen, secretaris/penningmeester (gegevens onder contact) verlopen.  

Er zijn diverse voordelen om deze constructie te kiezen. We kunnen direct van start gaan en er kunnen kosten voor de oprichting van een aparte Stichting uitgespaard worden. En op deze wijze kan gebruik gemaakt worden van alle kennis die er bij het Centrum en de vele vrijwilligers is op het gebied van Joods archief/documentatie/ historie, educatie en tentoonstellingen.  Daarnaast heeft het Etty Hillesum Centrum vele contacten in de Deventer samenleving, die voor het project van belang kunnen zijn.